JEDILNIK
16. 9. – 20. 9. 2024
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO |
PONEDELJEK, 16. 9. | MLEČNI ZDROB (1-pšenica,2) | MASLO, MARMELADA, KRUH DOMAČI HLEB (1-pšenica), MLEKO (3) | OHROVTOVA JUHA S PIRO* (1-pira), ŠPAGETI PO OGLARSKO (CARBONARA) (1-pšenica,2,3,14), MEŠANA SOLATA |
TOREK, 17. 9. | TRDO KUHANO JAJCE (2), KRUH (1-pšenica), ČAJ | MAKOVKA* (1-pšenica), BELA KAVA (3) | PURANJI ZREZEK V OMAKI, KUS KUS (1-pšenica), RADIČ S KROMPIRJEM, SADJE |
SREDA, 18. 9. | KORUZNI KOSMIČI, MLEKO (3) | KUHAN PRŠUT (14), SVEŽA PAPRIKA, POLNOZRNAT KRUH (1-pšenica), ČAJ | ČUFTI V PARADIŽNIKOVI OMAKI (BIO MESO IZ KMETIJE ŽGAJNER) (14), PIRE KROMPIR (3), SLADOLEDNA LUČKA (3) |
ČETRTEK, 19. 9. | NAMAZ (3), KRUH (1-pšenica), MLEKO (3) | NAVIHANČEK S CHIA SEMENI (1-pšenica,2), MLEKO (3) | PREŽGANKA (1-pšenica,2), OCVRT RIBJI FILE ((1-pšenica,2,4), KROMPIRJEVA SOLATA, ŽITNA REZINA (1-oves, 3,6) |
PETEK, 20. 9. | OVSENA KAŠA* (1-oves. 3) | SIRNO-MESNI NAMAZ (3,14), KORUZNI KRUH (1-pšenica), 100% SOK | OBARA Z MESOM IN ŽLIČNIKI (1-pšenica,2), SIROV ŠTRUKELJ (1-pšenica,2,3) |
ALERGENI SO OZNAČENI Z NASLEDNJIMI ŠTEVILKAMI:
1 ŽITO, KI VSEBUJE GLUTEN
2 JAJCA
3 MLEKO / IZDELKI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO
4 RIBE
5 LISTNA ZELENA
6 OREŠKI
7 SOJA
8 SEZAMOVO SEME
9 ARAŠIDI
10 VOLČJI BOB (prisoten je v brezglutenski moki, ki se v naši kuhinji uporablja za dietno prehrano brez glutena)
11 GORČIČNO SEME
12 ŽVEPLOV DIOKSID
13 SULFIDI
Rakov in mehkužcev v šolski kuhinji ne pripravljamo.
Svinjina je označena s številko 14.
* Živilo je ekološko pridelano.
Naša šola je vključena v Šolsko shemo Sadja in zelenjave.
Pri malici je vsak dan na voljo sadje.
Jedilnik z označenimi alergeni je dostopen tudi na oglasni deski v jedilnici šole.