JEDILNIK
3. 3. – 7. 3. 2025
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO |
ponedeljek, 3. 3. | polenta z mlekom (3) | pašteta iz kmetije, kruh (1-pšenica), višnjev sok | rženi svaljki (1-rž, 2), haše omaka (bio govedina), mešana solata, pomaranča |
torek, 4. 3. | topli sendvič (1-pšenica,3), čaj | krof (1-pšenica,2), bela kava (3) | ješprenj z mesom, sadna solata |
sreda, 5. 3. | namaz (3), kruh (1-pšenica), čaj | mlečni riž s kmetije Flis (3) sušen kaki (ŠS) | grahova kremna juha (3), polnozrnate testenine s tunino omako (1-pšenica,2,4), mešana solata |
četrtek, 6. 3. | koruzni kosmiči, navadni jogurt (3), | francoski rogljič s pistacijevo kremo (1-pšenica,2,6), mleko (3) | goveja juha z ribano kašo (1-pšenica,2), pražen krompir, govedina, zelje v solati |
petek, 7. 3. | čokolešnik (3) | sirno-mesni namaz (3,14), koruzni kruh (1-pšenica), 100% sok | meso v zelenjavni omaki, dušen riž, radič s krompirjem |
ALERGENI SO OZNAČENI Z NASLEDNJIMI ŠTEVILKAMI:
1 ŽITO, KI VSEBUJE GLUTEN
2 JAJCA
3 MLEKO / IZDELKI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO
4 RIBE
5 LISTNA ZELENA
6 OREŠKI
7 SOJA
8 SEZAMOVO SEME
9 ARAŠIDI
10 VOLČJI BOB (prisoten je v brezglutenski moki, ki se v naši kuhinji uporablja za dietno prehrano brez glutena)
11 GORČIČNO SEME
12 ŽVEPLOV DIOKSID
13 SULFIDI
Rakov in mehkužcev v šolski kuhinji ne pripravljamo.
Svinjina je označena s številko 14.
Naša šola je vključena v Šolsko shemo sadja in zelenjave. Pri malici je vsak dan na voljo sadje.
Jedilnik z označenimi alergeni je dostopen tudi na oglasni deski v jedilnici šole.
*Živilo je ekološko pridelano.
BONTON
Ob obrokih poskrbimo za urejenost, pospravimo za seboj in smeti odlagamo v koš, s čimer spoštujemo sošolce, zaposlene in šolsko okolje.
več …
Pravila šolske prehrane
Preberite si več o informacijah o organizaciji in pravilih šolske prehrane, vključno s prijavo, odjavo in ravnanjem z neprevzetimi obroki, nadzorom koriščenja in plačil, ter o dejavnostih, ki spodbujajo zdravo prehranjevanje.
več …

ŠOLSKA SHEMA
Nosilec: Maja Grenko
Tudi v tem šolskem letu se naša šola vključuje v projekt Shema šolskega sadja in zelenjave. Enkrat tedensko, poleg rednih obrokov, se učencem razdeli sadje oziroma zelenjava. Sadje oz. zelenjavo bomo razdeljevali vse do porabe sredstev. Dodatne aktivnosti v okviru projekta: priprava načrta, izobraževalne in promocijske aktivnosti, izvedba ankete (pred izvajanjem ukrepa in po izvajanju), priprava zahtevka, evalvacija projekta. Te aktivnosti so natančneje opredeljene v načrtu izvedbe sheme šolskega sadja in zelenjave, ki je sestavni del letnega delovnega načrta šolske prehrane.