JEDILNIK
17. 3. – 21. 3. 2025
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO |
ponedeljek, 17. 3. | pašteta, sveži paradižnik, kruh (1-pšenica), čaj | makova pletenka (1-pšenica), kakav (3,7) | obara z mesom in žličniki (1-pšenica,2), jabolčni zavitek (1-pšenica,2), |
torek, 18. 3. | pizza (1-pšenica,2,3), čaj | čokoladni müsli (1-oves, 7), bio mleko s kmetije (3) | sirov kanelon (1-pšenica,2,3), pečen krompir, mešana solata z žiti |
sreda, 19. 3. | palačinka z marmelado (1-pšenica,2,3), čaj | kajzerica (1-pšenica), kuhan pršut (14), 100 % jabolčni sok | ohrovtova juha s pirinim rižkom (1-pira,2), lazanja (bio govedina s kmetije) (1-pšenica,2,3), pesa v solati |
četrtek, 20. 3. | zapečena prosena kaša (2, 3) | maslo, med, polbeli kruh (1-pšenica), mleko (3) | rižota s piščancem in zelenjavo, mešana solata |
petek, 21. 3. | bio zdrobov puding z jabolki (1-pšenica,3) | rešeto z jogurtom in malinami (1-pšenica,2,3), čaj | boranija, pražen krompir, smuti |
ALERGENI SO OZNAČENI Z NASLEDNJIMI ŠTEVILKAMI:
1 ŽITO, KI VSEBUJE GLUTEN
2 JAJCA
3 MLEKO / IZDELKI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO
4 RIBE
5 LISTNA ZELENA
6 OREŠKI
7 SOJA
8 SEZAMOVO SEME
9 ARAŠIDI
10 VOLČJI BOB (prisoten je v brezglutenski moki, ki se v naši kuhinji uporablja za dietno prehrano brez glutena)
11 GORČIČNO SEME
12 ŽVEPLOV DIOKSID
13 SULFIDI
Rakov in mehkužcev v šolski kuhinji ne pripravljamo.
Svinjina je označena s številko 14.
Naša šola je vključena v Šolsko shemo sadja in zelenjave. Pri malici je vsak dan na voljo sadje.
Jedilnik z označenimi alergeni je dostopen tudi na oglasni deski v jedilnici šole.
*Živilo je ekološko pridelano.
BONTON
Ob obrokih poskrbimo za urejenost, pospravimo za seboj in smeti odlagamo v koš, s čimer spoštujemo sošolce, zaposlene in šolsko okolje.
več …
Pravila šolske prehrane
Preberite si več o informacijah o organizaciji in pravilih šolske prehrane, vključno s prijavo, odjavo in ravnanjem z neprevzetimi obroki, nadzorom koriščenja in plačil, ter o dejavnostih, ki spodbujajo zdravo prehranjevanje.
več …

ŠOLSKA SHEMA
Nosilec: Maja Grenko
Tudi v tem šolskem letu se naša šola vključuje v projekt Shema šolskega sadja in zelenjave. Enkrat tedensko, poleg rednih obrokov, se učencem razdeli sadje oziroma zelenjava. Sadje oz. zelenjavo bomo razdeljevali vse do porabe sredstev. Dodatne aktivnosti v okviru projekta: priprava načrta, izobraževalne in promocijske aktivnosti, izvedba ankete (pred izvajanjem ukrepa in po izvajanju), priprava zahtevka, evalvacija projekta. Te aktivnosti so natančneje opredeljene v načrtu izvedbe sheme šolskega sadja in zelenjave, ki je sestavni del letnega delovnega načrta šolske prehrane.