JEDILNIK
14. 10. – 18. 10. 2024
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO |
PONEDELJEK, 14. 10. | bio ovseni kosmiči z mlekom in medom (1-OVES, 3) | sir edamec (3), ajvar, polbeli kruh (1-PŠENICA), čaj | boranija, krompir v kosih, sadna kupa s smetano (3) |
TOREK, 15.10. | sirov namaz (3), bio polbeli kruh (1-PŠENICA), čaj | bio rogljiček (1-PŠENICA,3), kakav (3,7), mandarine (ŠS) | gobova enolončnica, ajdovi žganci, borovničev cmok |
SREDA, 16. 10. | buhtelj (1-PŠENICA,2,3), mleko (3) | Aljaževa salama (14), sveži paradižnik, kruh (1-PŠENICA), 100% sok | goveja juha z rezanci (1-PŠENICA,2), kuhana govedina, pražen krompir, jabolčni hren, radič v solati |
ČETRTEK, 17. 10. | pečena jajčka (2), kruh (1-PŠENICA), čaj | eko kefir (3), žemlja (1-PŠENICA), banana | ocvrt piščančji zrezek (1-PŠENICA,2), zelenjavni riž, paradižnikova solata |
PETEK, 18. 10. | fit štručka (1-PŠENICA RŽ, JEČMEN, 8), mleko (3) | domača puranja pašteta, čebula, kruh (1-PŠENICA), čaj | špageti po bolonjsko (bio mleto meso) (1-PŠENICA,2), parmezan (3), solata endivija |
ALERGENI SO OZNAČENI Z NASLEDNJIMI ŠTEVILKAMI:
1 ŽITO, KI VSEBUJE GLUTEN
2 JAJCA
3 MLEKO / IZDELKI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO
4 RIBE
5 LISTNA ZELENA
6 OREŠKI
7 SOJA
8 SEZAMOVO SEME
9 ARAŠIDI
10 VOLČJI BOB (prisoten je v brezglutenski moki, ki se v naši kuhinji uporablja za dietno prehrano brez glutena)
11 GORČIČNO SEME
12 ŽVEPLOV DIOKSID
13 SULFIDI
Rakov in mehkužcev v šolski kuhinji ne pripravljamo.
Svinjina je označena s številko 14.
* Živilo je ekološko pridelano.
Naša šola je vključena v Šolsko shemo Sadja in zelenjave.
Pri malici je vsak dan na voljo sadje.
Jedilnik z označenimi alergeni je dostopen tudi na oglasni deski v jedilnici šole.