JEDILNIK
24. 3. – 28. 3. 2025
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO |
ponedeljek, 24. 3. | piščančja salama, kruh (1-pšenica), čaj | sadni jogurt (3), žemlja (1-pšenica) | segedin golaž (14), polenta, žitna rezina (1-oves,3 |
torek, 25. 3. | mlečni riž s kakavom (3,7) | sir gavda (3), sveža paprika, bio ržen mešani kruh (1-pšenica, rž), 100 % sok, | ocvrt piščančji zrezek (1-pšenica,2), pražen krompir, zelenjavna priloga, solata |
sreda, 26. 3. | pečena jajčka (2), kruh (1-pšenica), čaj | buhtelj (1-pšenica2,3), mleko (3) | fižolova enolončnica s kranjsko klobaso (14), pecivo (1-pšenica,2,3) |
četrtek, 27. 3. | grški jogurt s karameliziranimi jabolki (3) | štručka s semeni (1-pšenica), bela kava (3) | juha, sirovi tortelini z omako iz hokaido buče (1-pšenica,2,3), solata |
petek, 28. 3. | mleko s kosmiči (1-oves, 3) | jajčno-mesni namaz (2,14), koruzni kruh (1-pšenica), čaj | piščančji trakci v omaki (2), polširoki rezanci (1-pšenica,2), mešana solata |
ALERGENI SO OZNAČENI Z NASLEDNJIMI ŠTEVILKAMI:
1 ŽITO, KI VSEBUJE GLUTEN
2 JAJCA
3 MLEKO / IZDELKI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO
4 RIBE
5 LISTNA ZELENA
6 OREŠKI
7 SOJA
8 SEZAMOVO SEME
9 ARAŠIDI
10 VOLČJI BOB (prisoten je v brezglutenski moki, ki se v naši kuhinji uporablja za dietno prehrano brez glutena)
11 GORČIČNO SEME
12 ŽVEPLOV DIOKSID
13 SULFIDI
Rakov in mehkužcev v šolski kuhinji ne pripravljamo.
Svinjina je označena s številko 14.
Naša šola je vključena v Šolsko shemo sadja in zelenjave. Pri malici je vsak dan na voljo sadje.
Jedilnik z označenimi alergeni je dostopen tudi na oglasni deski v jedilnici šole.
*Živilo je ekološko pridelano.
BONTON
Ob obrokih poskrbimo za urejenost, pospravimo za seboj in smeti odlagamo v koš, s čimer spoštujemo sošolce, zaposlene in šolsko okolje.
več …
Pravila šolske prehrane
Preberite si več o informacijah o organizaciji in pravilih šolske prehrane, vključno s prijavo, odjavo in ravnanjem z neprevzetimi obroki, nadzorom koriščenja in plačil, ter o dejavnostih, ki spodbujajo zdravo prehranjevanje.
več …

ŠOLSKA SHEMA
Nosilec: Maja Grenko
Tudi v tem šolskem letu se naša šola vključuje v projekt Shema šolskega sadja in zelenjave. Enkrat tedensko, poleg rednih obrokov, se učencem razdeli sadje oziroma zelenjava. Sadje oz. zelenjavo bomo razdeljevali vse do porabe sredstev. Dodatne aktivnosti v okviru projekta: priprava načrta, izobraževalne in promocijske aktivnosti, izvedba ankete (pred izvajanjem ukrepa in po izvajanju), priprava zahtevka, evalvacija projekta. Te aktivnosti so natančneje opredeljene v načrtu izvedbe sheme šolskega sadja in zelenjave, ki je sestavni del letnega delovnega načrta šolske prehrane.