JEDILNIK
4. 11. – 8. 11. 2024
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO |
PONEDELJEK, 4. 11. | POLENTA Z MLEKOM (3) | TEMNA SPIRALA Z JABOLKI (1-pšenica,2,3), LIMONADA | JUHA (1-pšenica,2), PURANJI ZREZEK V OMAKI, ˝ŠILI˝ TESTENINE (1-pšenica,2), SOLATA |
TOREK, 5. 11. | TRDO KUHANO JAJCE (2), BIO OVSENI MEŠANI KRUH (1-pšenica, oves), ČAJ | BIO SLANIK (1- pšenica), KAKAV (3,7) | KISLO ZELJE, MATEVŽ, PEČENKA (14), JABOLKO |
SREDA, 6. 11. | AJDOV KRUH Z OREHI (1-pšenica, 6), SIR (3), ČAJ | SADNI JOGURT FLIS (3), ŽEMLJA (1- pšenica) | GOLAŽEVA JUHA, SKUTIN NARASTEK (1-pšenica,2,3) |
ČETRTEK, 7. 11. | NAMAZ – SKUTIN Z AVOKADOM (3), KRUH (1-pšenica), ČAJ | MLEČNI ZDROB (1- pšenica,3) | PIŠČANČJE NABODALO, DŽUVEČ RIŽ, SOLATA IZ STROČJEGA FIŽOLA Z BIO BUČNIM OLJEM |
PETEK, 8. 11. | MLEKO (3), KORUZNI KOSMIČI | SIRNO-MESNI NAMAZ (3,14), KORUZNI KRUH (1-pšenica), ČAJ | MINJON JUHA (1-pšenica,2), SIROVI TORTELINI (1-pšenica,2,3), OMAKA IZ BUČE, ZELENA SOLATA |
ALERGENI SO OZNAČENI Z NASLEDNJIMI ŠTEVILKAMI:
1 ŽITO, KI VSEBUJE GLUTEN
2 JAJCA
3 MLEKO / IZDELKI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO
4 RIBE
5 LISTNA ZELENA
6 OREŠKI
7 SOJA
8 SEZAMOVO SEME
9 ARAŠIDI
10 VOLČJI BOB (prisoten je v brezglutenski moki, ki se v naši kuhinji uporablja za dietno prehrano brez glutena)
11 GORČIČNO SEME
12 ŽVEPLOV DIOKSID
13 SULFIDI
Rakov in mehkužcev v šolski kuhinji ne pripravljamo.
Svinjina je označena s številko 14.
* Živilo je ekološko pridelano.
Naša šola je vključena v Šolsko shemo Sadja in zelenjave.
Pri malici je vsak dan na voljo sadje.
Jedilnik z označenimi alergeni je dostopen tudi na oglasni deski v jedilnici šole.