JEDILNIK
14. 4. – 18. 4. 2025
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO |
ponedeljek, 14. 4. | mlečni riž (3) | pletenka s sezamom (1-pšenica,8), bela kava (3) | krompirjev golaž z mesom, jagodni cmok (1-pšenica,2) |
torek, 15. 4. | carski praženec (1-pšenica,2,3), mleko (3) | bio pirin kruh (1-pira), mlečni namaz (3), rukola čaj | zrezek v omaki, kus kus z zelenjavo (1-pšenica), mešana solata |
sreda, 16. 4. | kosmiči z jogurtom (1-oves,3) | večzrnata štručka (1-pšenica), piščančja salama, 100 % jabolčni sok | paradižnikova juha, pečena piščančja stegna, pražen krompir, korenček na maslu, zeljna solata |
četrtek, 17. 4. | zapečena prosena kaša s suhimi marelicami (2,3) | domača piščančja pašteta, kruh (1-pšenica), čaj | boranija z mesom, polenta |
petek, 18. 4. | velikonočno jajce (2), kruh (1-pšenica), čaj | čokoladna potica (1-pšenica,2,3,7), mleko (3) | lečina juha, polnozrnati špageti s tunino omako (1-pšenica,2,4) zelena solata s koruzo |
ALERGENI SO OZNAČENI Z NASLEDNJIMI ŠTEVILKAMI:
1 ŽITO, KI VSEBUJE GLUTEN
2 JAJCA
3 MLEKO / IZDELKI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO
4 RIBE
5 LISTNA ZELENA
6 OREŠKI
7 SOJA
8 SEZAMOVO SEME
9 ARAŠIDI
10 VOLČJI BOB (prisoten je v brezglutenski moki, ki se v naši kuhinji uporablja za dietno prehrano brez glutena)
11 GORČIČNO SEME
12 ŽVEPLOV DIOKSID
13 SULFIDI
Rakov in mehkužcev v šolski kuhinji ne pripravljamo.
Svinjina je označena s številko 14.
Naša šola je vključena v Šolsko shemo sadja in zelenjave. Pri malici je vsak dan na voljo sadje.
Jedilnik z označenimi alergeni je dostopen tudi na oglasni deski v jedilnici šole.
*Živilo je ekološko pridelano.
BONTON
Ob obrokih poskrbimo za urejenost, pospravimo za seboj in smeti odlagamo v koš, s čimer spoštujemo sošolce, zaposlene in šolsko okolje.
več …
Pravila šolske prehrane
Preberite si več o informacijah o organizaciji in pravilih šolske prehrane, vključno s prijavo, odjavo in ravnanjem z neprevzetimi obroki, nadzorom koriščenja in plačil, ter o dejavnostih, ki spodbujajo zdravo prehranjevanje.
več …

ŠOLSKA SHEMA
Nosilec: Maja Grenko
Tudi v tem šolskem letu se naša šola vključuje v projekt Shema šolskega sadja in zelenjave. Enkrat tedensko, poleg rednih obrokov, se učencem razdeli sadje oziroma zelenjava. Sadje oz. zelenjavo bomo razdeljevali vse do porabe sredstev. Dodatne aktivnosti v okviru projekta: priprava načrta, izobraževalne in promocijske aktivnosti, izvedba ankete (pred izvajanjem ukrepa in po izvajanju), priprava zahtevka, evalvacija projekta. Te aktivnosti so natančneje opredeljene v načrtu izvedbe sheme šolskega sadja in zelenjave, ki je sestavni del letnega delovnega načrta šolske prehrane.