JEDILNIK
5. 5. – 9. 5. 2025
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO |
ponedeljek, 5. 5. | kuhan pršut (14), kruh (1-pšenica), čaj | buhtelj, mleko (3) | svinjska pečenka (14), zeljne krpice (1-pšenica,2) solata z jajčko (2), hruška |
torek, 6. 5. | makova pletenka (1-pšenica), bela kava (3) | tunin namaz (4) rukola, kruh, sok | ocvrte piščančje krače (1-pšenica,2) pražen krompir, zelje v solati |
sreda, 7. 5. | polenta z mlekom (3) | hrenovka, štručka, 100 % sok | Juha (1-pšenica,2), rižota z mesom, sestavljena solata |
četrtek, 8. 5. | palačinka z marmelado(1-pšenica,2) čaj | navadni jogurt s kosmiči jagode (ŠS) | dušena govedina, kruhov cmok (1-pšenica,2), ajdova kaša |
petek, 9. 5. | sirni namaz (3), koruzni kruh (1-pšenica) 100 % pomarančni sok | navihanček s chia semeni (1-pšenica,2,3), mleko (3) | zelenjavni polpet (2) pečen krompir, solata iz bulgurja (1-pšenica) |
ALERGENI SO OZNAČENI Z NASLEDNJIMI ŠTEVILKAMI:
1 ŽITO, KI VSEBUJE GLUTEN
2 JAJCA
3 MLEKO / IZDELKI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO
4 RIBE
5 LISTNA ZELENA
6 OREŠKI
7 SOJA
8 SEZAMOVO SEME
9 ARAŠIDI
10 VOLČJI BOB (prisoten je v brezglutenski moki, ki se v naši kuhinji uporablja za dietno prehrano brez glutena)
11 GORČIČNO SEME
12 ŽVEPLOV DIOKSID
13 SULFIDI
Rakov in mehkužcev v šolski kuhinji ne pripravljamo.
Svinjina je označena s številko 14.
Naša šola je vključena v Šolsko shemo sadja in zelenjave. Pri malici je vsak dan na voljo sadje.
Jedilnik z označenimi alergeni je dostopen tudi na oglasni deski v jedilnici šole.
*Živilo je ekološko pridelano.
BONTON
Ob obrokih poskrbimo za urejenost, pospravimo za seboj in smeti odlagamo v koš, s čimer spoštujemo sošolce, zaposlene in šolsko okolje.
več …
Pravila šolske prehrane
Preberite si več o informacijah o organizaciji in pravilih šolske prehrane, vključno s prijavo, odjavo in ravnanjem z neprevzetimi obroki, nadzorom koriščenja in plačil, ter o dejavnostih, ki spodbujajo zdravo prehranjevanje.
več …

ŠOLSKA SHEMA
Nosilec: Maja Grenko
Tudi v tem šolskem letu se naša šola vključuje v projekt Shema šolskega sadja in zelenjave. Enkrat tedensko, poleg rednih obrokov, se učencem razdeli sadje oziroma zelenjava. Sadje oz. zelenjavo bomo razdeljevali vse do porabe sredstev. Dodatne aktivnosti v okviru projekta: priprava načrta, izobraževalne in promocijske aktivnosti, izvedba ankete (pred izvajanjem ukrepa in po izvajanju), priprava zahtevka, evalvacija projekta. Te aktivnosti so natančneje opredeljene v načrtu izvedbe sheme šolskega sadja in zelenjave, ki je sestavni del letnega delovnega načrta šolske prehrane.