JEDILNIK
16. 12. – 20. 12. 2024
DAN | ZAJTRK | MALICA | KOSILO |
ponedeljek, 16. 12. | sirov polžek (1-pšenica,2,3), čaj z limono | marmelada, kisla smetana (3), kruh (1-pšenica), mleko (3) | golaž s polento, pomaranča |
torek, 17. 12. | mlečni rogljič (1-pšenica,3), kakav (3,7) | aljaževa salama (14), kajzerica (1-pšenica), 100 % sok | gobova juha, zelenjavni polpet (2), pečen krompir, endivja solata |
sreda, 18. 12. | palačinke z marmelado (1-pšenica,2,3), čaj | sirni namaz (3), kruh s semeni (1-pšenica), Čaj | carbonara omaka(3,14), Šili testenine (1-pšenica,2), solata s koruzo |
četrtek, 19. 12. | pašteta, kruh (1-pšenica), čaj | temni francoski rogljič z mareličnim nadevom (1-pšenica,2), mleko (3) | juha z ribano kašo (1-pšenica,2), ocvrt piščančji zrezek (1-pšenica,2), rizi bizi, sestavljena solata |
petek, 20. 12. | bio ovseni kosmiči z mlekom (1-oves,3) | sir (3), rukola, kruh Domači hleb (1-pšenica), čaj | krompirjeva enolončnica s hrenovko, marmorni kolač (1-pšenica,2) |
ALERGENI SO OZNAČENI Z NASLEDNJIMI ŠTEVILKAMI:
1 ŽITO, KI VSEBUJE GLUTEN
2 JAJCA
3 MLEKO / IZDELKI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO
4 RIBE
5 LISTNA ZELENA
6 OREŠKI
7 SOJA
8 SEZAMOVO SEME
9 ARAŠIDI
10 VOLČJI BOB (prisoten je v brezglutenski moki, ki se v naši kuhinji uporablja za dietno prehrano brez glutena)
11 GORČIČNO SEME
12 ŽVEPLOV DIOKSID
13 SULFIDI
Rakov in mehkužcev v šolski kuhinji ne pripravljamo.
Svinjina je označena s številko 14.
BONTON
Ob obrokih poskrbimo za urejenost, pospravimo za seboj in smeti odlagamo v koš, s čimer spoštujemo sošolce, zaposlene in šolsko okolje.
več …
Pravila šolske prehrane
Preberite si več o informacijah o organizaciji in pravilih šolske prehrane, vključno s prijavo, odjavo in ravnanjem z neprevzetimi obroki, nadzorom koriščenja in plačil, ter o dejavnostih, ki spodbujajo zdravo prehranjevanje.
več …
ŠOLSKA SHEMA
Nosilec: Maja Grenko
Tudi v tem šolskem letu se naša šola vključuje v projekt Shema šolskega sadja in zelenjave. Enkrat tedensko, poleg rednih obrokov, se učencem razdeli sadje oziroma zelenjava. Sadje oz. zelenjavo bomo razdeljevali vse do porabe sredstev. Dodatne aktivnosti v okviru projekta: priprava načrta, izobraževalne in promocijske aktivnosti, izvedba ankete (pred izvajanjem ukrepa in po izvajanju), priprava zahtevka, evalvacija projekta. Te aktivnosti so natančneje opredeljene v načrtu izvedbe sheme šolskega sadja in zelenjave, ki je sestavni del letnega delovnega načrta šolske prehrane.